Historien om En forårsdag i Hell-singør

Førstepræmien

 

Vinderen af "En Forårsdag i Hell-singør" kan stolt bære en stor sten hjem - hvis ellers armkræfterne er i orden. Førstepræmien er nemlig skåret direkte ud af sandstensornamentikken på Kronborg Slot - dog med Slots & Ejendomsstyrelsens tilladelse.

 

I forbindelse med en større renovering af Kronborg Slot har, hvor en del af sandstenene er blevet udskiftet, CK Kronborg nemlig fået lov til at få en stump hvert år til løbet - og der skulle være sten nok til de næste mange år.

 

Vores lokale guldsmed og CKK-medlem Jens Ove Sørensen sponserer den plade, der smykker stenen. Så stor tak til ham - og ikke mindst Slots & Ejendomsstyrelsen for et godt samarbejde og stor velvilje.

Brostenene

 

Brostensstykket bag Gurre Kirke er et af højdepunkterne i "En Forårsdag i Hell-singør". Vejen er den sidste rest af Chr. 4's gamle Kongevej til Hillerød og altså en forbindelseslinje mellem Kronborg og Hillerød Slot. Stykket er kun nogle få hundrede meter, men alligevel rigeligt til danske motionscykelryttere.

 

Når nu vi har sådan et stykke vej, er det helt naturligt at lade det indgå som en del af "En Forårsdag i Hell-singør". Billedet til venstre er naturligvis fra alle brostenstykkers moder - Arnberg Skoven - men vi synes del, de få hundre

 

I øvrigt går ruten flere steder gennem beskyttede naturområder, hvorfor vi hvert år søger om tilladelse til at køre gennem disse. Derfor skal der også lyde en stor tak til Naturstyrelsen

Klassikerne

 

Forlægget for "En Forårsdag i Hell-singør" er naturligvis de store udenlandske klassikere som køres i grænseområdet i Nordfrankrig, Belgien og Flandern. Vi har valgt en rute,hvor der bydes både på asfalt, større skovstier, grus samt ikke mindst brosten, der indgår som et markant element på ruten.

 

Hvert år, når løbet er kørt, kan man høre rytterne udveksle erfaringer over en varm kop kaffe eller cacao. Og stemningen plejer at være i top - ganske enkelt fordi, rytterne synes løbet er sjovt at køre.

 

Det er et krævende samt udfordrende underlag, der stiller krav til køreteknikken - især hvis det har regnet eller frosten ikke helt har sluppet jorden - og det er helt nyt for landevejsrytterne. Mange deltager også på crosscykel eller mountainbike, men du kan sagtens køre løbet på din almindelige racer.